pondelok 29. decembra 2008

Medzi sviatkami

V posledných dňoch sme sa venovali hlavne výberu okien. Myslím, že máme vybrané. Rozhodli sme sa pre drevené okná s profilom EURO IV 92mm s trojitým zasklením so súčiniteľom tepla Ug=0,59 celého okna Uw=0,78 rozšírené o bezpečnostné fólie z vnútornej strany. Cena je asi o 70 000 Kč vyššia ako pôvodný návrh nášho staviteľa pre plastové okna so zasklením pomocou izolačného dvojskla. V rozdieli sú najviac zastúpené 2 vchodové dvere z rovnakého profilu. Výber dodávateľov sa rapídne zúžil na 2 firmy schopné dodať vchodové dvere v profile 92 mm a 44mm PUR výplňou a posuvné dvere na terasu s bezprahovým vstupom kovania ROTO Patio Life. Samozrejme veľkú mieru vo výbere zohrali zimné zľavy okolo 25 - 30%.

Ďalej sa nám podarilo zohnať podporné stĺpy u miestneho zámočníka. Cena vyzerá byť tretinová oproti pôvodnej od staviteľa, takže spokojnosť.
Väzníky sa posúvajú až na 14.1. Radosť z toho nemám, ale čo už.
Vonku sa ochladilo a teploty klesli pod nulu. Dnes nemohli stavbári vykopať jamy pre pätky prístrešku a tak sme to odložili na 5.1. Nevidím to ale ružovo. Hlásia ešte tuhšie mrazy.

Žiadne komentáre: